Voor 500 euro speelt u de hoofdrol in Vlaamse thriller

Voor 500 euro speelt u de hoofdrol in Vlaamse thriller

Foto: Herman Ricour

Er ooit van gedroomd de hoofdrol te spelen in een thriller? Deflo, een van Vlaanderens strafste misdaadauteurs, biedt u nu die kans voor zo'n 500 euro.

Het is een vraag die populaire misdaadschrijvers wel vaker krijgen: kunt u mijn naam eens gebruiken in een van uw boeken?Ook Luc Deflo, schrijver van bestsellers als Pitbull, Lust en recent Prooi. 'Ik ging daar vroeger soms voor de lol op in. Vrienden durfde ik wel eens te plagen door hen de rol van hoer of crimineel te geven. Onlangs kreeg ik de vraag om een rolletje te mogen spelen opnieuw via Facebook, waar ik mijn eerste bundel kortverhalen aankondig. Die bundel geef ik in eigen beheer uit via Lulu, een print on demand-service waar iedereen zijn boek kan laten publiceren.'

Deflo's Kortverhalen bevat vijf misdaadverhalen en wie dat wil, kan daarin met zijn eigen naam schitteren. 'De hoofdrol, die van de speurder of zelfs die van het slachtoffer: alles kan. Per aanvraag voeg ik de gewenste naam in', aldus Deflo.

De voorwaarde is wel dat u minstens vijftig exemplaren van het gepersonaliseerde boek afneemt. Aangezien een bundel met zachte kaft 9,99 euro per stuk kost, komt uw hoofdrol u dus op een kleine 500 euro. In hardcover (14,99 per stuk) bedraagt de minimumrekening zo'n 750 euro. Wie voor een e-book kiest, moet rekenen op 350 euro.

Of Deflo daar iets aan verdient? 'Uiteraard, ik ben nu schrijver en uitgever tegelijk. Toch is het niet de bedoeling dit op grote schaal te commercialiseren. En het is zeker niet zo dat ik rollen in mijn romans te koop ga aanbieden.'

Kortverhalen staat intussen een week online en Deflo heeft al zes bestellingen voor een gepersonaliseerde bundel binnen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees