Man krijgt boete voor claxonneren naar eigen vrouw

WOMMELGEM - Bart Schauwvlieghe, een man uit het Antwerpse Wommelgem, keek raar op toen hij in zijn brievenbus een boete vond. Geen parkeerboete, of een boete voor een snelheidsovertreding, maar wel iets van een totaal andere orde. De man moet van de Antwerpse politie 50 euro boete betalen voor het claxonneren... naar zijn eigen vrouw. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Schauwvlieghe vierde afgelopen vrijdag de verjaardag van zijn vrouw, die 39 jaar werd. Het koppel ging die gebeurtenis vieren met een ontbijt, waarna Schauwvlieghe naar de Groenplaats in Antwerpen moest. 'Ik moest een omleiding volgen en toevallig zag ik daar mijn vrouw passeren. Ik besloot haar aandacht te trekken en claxonneerde één keer. We wuifden naar elkaar, en ik vond het een heel normale, leuke begroeting', zegt de man daarover aan Gazet van Antwerpen.

Maar dat vond de politieagent die het schouwspel zag duidelijk niet. Hij slingerde Schauwvlieghe op de bon, want volgens de wet mag je enkel claxonneren om aan te geven dat er gevaar is, of om een ongeval te voorkomen. Schauwvlieghe is alvast niet van plan om de boete te betalen. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio