Welke jobs worden regionaal ingevuld? Welke (inter)nationaal?

Welke jobs worden regionaal ingevuld? Welke (inter)nationaal?

Foto: jobat.be

Voor ongeveer de helft van hun jobs rekruteren werkgevers bij voorkeur in de ruime regio rond hun bedrijf. Doen het momenteel erg goed: technici, verkopers, hr, administratief- en onderhoudspersoneel.

De arbeidsmarkt is - voor sommige profielen - erg krap. Dat weten we. Dat een goede ingenieur of technicus tegenwoordig goud in zijn handen heeft, is ook bekend. Maar is dat zo in heel Vlaanderen? Verschillen de noden niet van regio tot regio? En welke jobs zijn dan het prangendst? Jobat stuurde die vragen naar enkele honderden Vlaamse bedrijven: 311 in totaal.

Het goede nieuws: er is nog werk. Samen tellen die 311 werkgevers momenteel (de enquête is afgenomen in mei 2012) niet minder dan 2.067 openstaande functies. Voor een op de vijf van die jobs zijn werkgevers op zoek naar technische en onderhoudsprofielen. Ook erg gegeerd: ingenieurs, verkopers, hr-professionals, administratieve krachten, zorgverleners en, in iets mindere mate, logistieke medewerkers. Het merendeel van de openstaande jobs in ons onderzoek situeren zich in de provincies Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen.

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees