Benoemingstrein eindelijk op de sporen

Benoemingstrein eindelijk op de sporen

Foto: BELGA

De vicepremiers hebben vanochtend hun akkoord gegeven voor het benoemingscompromis dat vicepremiers Laurette Onkelinx (PS) en Vincent Van Quickenborne (Open VLD) op tafel hebben gelegd. Daarmee komt een einde aan een maandenlange strijd.

Onkelinx en Van Quickenborne waren het oneens over de mogelijke benoeming van Jean-Marc Delporte, van PS-signatuur, aan het hoofd van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP). Hij eindigde als eerste in de selecties, maar pensioenminister Van Quickenborne wou niet weten van Delporte.

Resultaat van de vergadering is dat Delporte zal voorgedragen worden om de FOD Economie te leiden. In die selectieprocedure eindigde hij ook als eerste. Voor de RVP wordt een nieuwe selectie georganiseerd.

Tijdens de kern werd gisteren ook al de benoeming van Anne Vanderstappen aan het hoofd van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen (RSVZ) en Jean-Pierre Luxen aan het hoofd van Fedasil bevestigd.

'De benoemingstrein is nu vertrokken', luidt het in regeringskringen. De volgende dagen zouden de overige benoemingen volgen. Zo moet er bijvoorbeeld ook nog een nieuwe voorzitter komen voor Belgacom en Brussels Airport.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees