Mode

Opgepast: je nieuwe jurk is misschien al gedragen

Opgepast: je nieuwe jurk is misschien al gedragen

Foto: Shutterstock

De volgende keer dat je een nieuwe jurk wil kopen, denk je beter twee keer na. Een andere vrouw zou ze wel al eens gedragen kunnen hebben – en niet alleen in het pashokje... Dat blijkt uit een enquête van OnePoll.com onder tweeduizend vrouwen.

Eén op de acht geënquêteerden bekende dat ze al een jurk gekocht heeft om ze na een avondje uit terug te brengen naar de winkel. Sociaal psychologe Sandra Wheatley suggereert dat het aantal wellicht nog hoger ligt, maar dat veel vrouwen hun onzedige shopgedrag niet willen toegeven.

De peiling toont ook aan dat ongeveer de helft van de dames deze shoptechniek toepassen omdat ze zich geen dure merkkledij (meer) kunnen veroorloven. Zo’n achttien procent doet het dan weer omdat ze er een kick van krijgen. Verder bleek dat de meeste dames kledij ‘lenen’ als ze naar een trouwfeest moeten.

Britse experts begrijpen dat dames in deze moeilijke economische periode niet veel geld willen uitgeven aan kleding, maar vinden het zogenaamde ontshoppen een vorm van winkeldiefstal. Ze waarschuwen ook dat winkels niet verplicht zijn om beschadigde kledingstuks (lees: wijnvlekken, rookgeur, scheurtjes) terug te nemen.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees