Isaychev verschalkt medevluchters in Ronde van Zwitserland

Isaychev verschalkt medevluchters in Ronde van Zwitserland

Foto: REUTERS

Vladimir Isaychev heeft de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Rus van Team Katusha was de snelste van een kopgroep van zes na een lange vlucht. Onze landgenoot Klaas Lodewyck zat mee in de kopgroep, maar moest uiteindelijk de rol vroegtijdig lossen. De Portugees Costa blijft leider.

Het peloton trok vandaag in de regen van Olten/Trimbach naar Gansingen. Over 193 kilometer moesten zes klimmetjes van derde categorie worden bedwongen. 'Ideaal parcours voor een lange vlucht', moet onze landgenoot Klaas Lodewyck gedacht hebben en hij trok met zes andere avonturiers in de aanval. Salvatore Puccio, Daniel Oss, Ruben Perez, Sébastien Minard, Vladimir Isaychev en Karsten Kroon waren de metgezellen van Lodewyck.

Omdat geen van de koplopers een bedreiging vormde voor leider Costa lieten zijn ploegmakkers van Movistar begaan. Ook de troepen van Peter Sagan, goed voor drie sprintzeges in deze Ronde van Zwitserland, hadden geen zin om het vuile werk op te knappen. Zij gokten immers op de snelle benen van Daniel Oss in de kopgroep.

Lodewyck rekende niet op zijn sprint en probeerde met een aanval op goed 20 kilometer van de meet zijn medevluchters te verschalken. Helaas voor de renner van BMC droeg zijn poging niet ver en bekocht hij even later de inspanningen van die aanval. Lodewyck moest de rol in de kopgroep lossen en kwam nooit meer vooraan terug. 

In de kopgroep regende het aanvallen, maar niemand geraakte weg. Daniel Oss was op papier de snelste man vooraan. Hij liet zich echter verschalken in de laatste kilometer en de sluwe Vladimir Isaychev haalde het uiteindelijk voor Ruben Perez en Salvatore Puccio. De Rus van Katusha is ook de nieuwe bergkoning in deze Ronde van Zwitersland. Het peloton verloor vandaag zo'n tien minuten.

Rituitslag 

1 Vladimir Isaichev (Rus) Katusha Team 4:58:28
2 Ruben Perez Moreno (Spa) Euskaltel-Euskadi 
3 Salvatore Puccio (Ita) Sky Procycling 
4 Karsten Kroon (Ned) Team Saxo Bank 
5 Sébastien Minard (Fra) AG2R La Mondiale 
6 Daniel Oss (Ita) Liquigas-Cannondale +"5
7 Klaas Lodewyck (Bel) BMC Racing Team +1'50"
8 Elia Viviani (Ita) Liquigas-Cannondale +11'07
9 Kris Boeckmans (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 
10 Alessandro Bazzana (Ita) Team Type 1 - Sanofi  

Bekijk het volledige klassement op onze wedstrijdfiche.

 

Corrigeer