Cipierswoningen kunnen vrijkomen voor bewoning

Merksplas -

In de omgeving van Merksplas Kolonie staat nog een aantal cipierswoningen leeg. Bedoeling is dat er woonhuizen van worden gemaakt.

Enkele jaren geleden werden al 61woningen verkocht aan bouwmaatschappij De Noorderkempen die ze in erfpacht gaf aan inwoners van Merksplas. Burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas) vroeg aan staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) wat er met de resterende cipierswoningen gaat gebeuren.

'De vroegere overdracht aan de huisvestingsmaatschappij De Noorderkempen is een goed voorbeeld van een prima hergebruik', zei Verherstraeten. 'Ik ben er voorstander van dat dit zich zou herhalen. Als ik de goedkeuring van Justitie krijg, kunnen deze woningen worden herbestemd voor huisvesting.'

Krapte op woningmarkt

Het gaat om zeven leegstaande woningen aan de Steenweg op Rijkevorsel, waarvan er één nog bewoond is maar binnenkort vrijkomt. Een achtste woning bevindt zich aan de Eikendreef. De burgemeester van Merksplas benadrukte dat een snelle afhandeling noodzakelijk is door de krapte op de woonmarkt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio