Oud-profs koersen op Terhagen-kermis

Paul Van Bommel (midden) met de oud-renners Ludo Peeters en Yvonne Reynders. Foto: Kristof Lauwers

Terhagen/Rumst -

Dé blikvanger en publiekstrekker van het vijfde kermis-feestweekend in Terhagen wordt de wielerwedstrijd voor oud-profrenners op vrijdag 22 juni. Na de wielerwedstrijd zullen een aantal gesigneerde wielertruitjes geveild worden voor de Akabe-scoutsgroep Toetertoe, die op 3 juni veel materiaal verloor na een brand in hun lokalen.

Het kermisfeestweekend in Terhagen start op vrijdag 22 juni met het startschot, om 20 uur, van een ludieke wielerwedstrijd voor oud-profrenners.

Het is Paul Van Bommel, de chef-kok van het restaurant Casa Grinta en de trotse eigenaar van een klein maar indrukwekkend wielermuseum boven het restaurant, die de wielerwedstrijd organiseert. 'Een vijftiental renners zegde al toe aan de start van de wedstrijd te zullen staan. Dat zijn de oud-wereldkampioenen Greg Lemond, Roland Liboton, Paul De Paepe, Theo Verschueren, Jean Walschaerts, Stan Tourne. Ook de oud-renners José De Cauwer, Nico Mattan, Ward Sels, Rik Van Linden, Wim Arras, Roger Rosiers, René Dillen, Georges Pintens, Roger De Bruycker en Etienne De Wilde fietsen mee', somt Paul Van Bommel op.

De renners fietsen een uur om rond 21 uur weer over de eindmeet te komen, aan Casa Grinta, tegenover de kerk aan de Kardinaal Cardijnstraat. De renners volgen een parcours langs de Kardinaal Cardijnstraat, Veldstraat, Kamiel Huysmansstraat, Hoogstraat, Beemdstraat, Oude Baan, Tuinwijklaan, Europalaan, Karl Marxstraat, de Oude Brouwerijstraat en de Kardinaal Cardijnstraat.

Op zondag 3 juni vernielde een brand in de lokalen van de Akabe-scoutsgroep Toetertoe in Terhagen heel wat materiaal van de jeugdbeweging voor kinderen en jongeren met een beperking.

Daarom slaan het gemeentebestuur, restaurant Casa Grinta en fietshandel De Zwaluw de handen in elkaar om een veiling te organiseren ten voordele van de scoutsgroep. Na de wielerwedstrijd zullen de oud-profrenners tien wielertruitjes signeren die geveild zullen worden. De opbrengst van die veiling gaat integraal naar de scoutsgroep Toetertoe.

Vanaf 19 uur en tot 22 uur wordt de dorpskern van Terhagen op vrijdag 22 juni ook afgesloten voor het verkeer. En in de straten langs het parcours geldt die avond, vanaf 18 uur, ook een parkeerverbod.

Parkeren kan wel aan het sportcentrum Uitgedekt Schoor (Europalaan), op de parking achteraan in de Tuinwijklaan, tussen de appartementsgebouwen aan de Uitbreidingsstraat en op de tijdelijke parking, op de terreinen van het vroegere ASC aan de Kapelstraat.

Op zaterdag 23 juni wordt om 14 uur de nieuwe (gezandstraalde) kerktoren ingehuldigd. In het park van Terhagen zorgt Actief Terhagen, van 15 tot 17 uur, voor tal van kinderspelen, springkastelen, grime en exotische hapjes. Van 19 tot 20 uur is er een 'happy hour' in het park. En vanaf 19.30 uur zorgen de covergroepen Nite Spirit en Starshifter voor sfeer en muziek.

Op zondag 24 juni is er om 10 uur een concert van de Koninklijke Katholieke Harmonie De Breydelzonen gevolgd door een barbecue in het parochiaal centrum. Van 10 tot 18 uur staat een rommelmarkt aan de Uitbreidingsstraat. Om 13.30 uur start een viswedstrijd op de visput van de Lustige Vissers (aan het verlengde van de Hoogstraat). En om 14 uur maakt het trommelkorps van de socialistische turnkring een rondgang door de dorpskern van Terhagen.

Om 14 uur vertrekt aan het Hof van Crequi ook een gegidste wandeling (Gaandeweg stilstaan bij de sloefenmaakster) langs de kunstwerken die onlangs bij het Hof van Crequi aan de Hoogstraat een plaats kregen. Inschrijven voor die wandeling kost 5 euro (betalen op het gemeentehuis) en kan nog tot 20 juni bij de dienst economie op het gemeentehuis (03-880.00.58). Wie mee wandelt, krijgt een streekbier en een verrassingspakket. 

Van 17 tot 21 uur is er 'biefstukkenkermis' in cafetaria De Klamp. En vanaf 21 uur Terhagen zingt en karaoke in café 't Hoekske.

Op maandag 25 juni is er, van 16 tot 21 uur, de Sint-Pieterfeestmarkt in de Uitbreidingsstraat. Actief Terhagen houdt dan op de feestmarkt ook een trappistencafé.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio