Gerecht zoekt kroongetuigen in moordonderzoek

Ludusan Ionel. Foto: if

Sint-Agatha-Berchem -

Het gerecht zoekt twee Roemenen die mogelijk betrokken zijn bij de moord op een 43-jarige Roemeen, begin mei, in de Technologiestraat.

De speurders staan dicht bij een doorbraak in het kader van een moord die op woensdag 9mei werd gepleegd in een verlaten fabriek in de Technologiestraat, op de grens van Zellik en Sint-Agatha-Berchem. Daar werd door de lokale politiezone Brussel-West om iets voor negen uur 'savonds het levenloze lichaam aangetroffen van de 43-jarige Raducan Costel. Het gaat om een Roemeen die mogelijk illegaal in het land verbleef en het leegstaande pand kraakte met andere Roemenen. De man werd om het leven gebracht met bijlslagen op het hoofd.

De speurders zoeken nu twee belangrijke getuigen in het onderzoek. De 37-jarige Ludusan Ionel en de 50-jarige Kovacs Andrei, beiden met de Roemeense nationaliteit, zijn mogelijk de twee mannen die samen met het slachtoffer in de verlaten fabriek logeerden.

Ook andere getuigen mogen zich melden, maar die kans lijkt eerder kleiner. Het fabrieksdomein wordt namelijk liever gemeden door voorbijgangers en buurtbewoners omdat het al jaren een kwalijke reputatie heeft. Het terrein wordt al geruime tijd gekraakt door criminelen en illegalen. Die veroorzaakten enkele weken voor de moord al opschudding nadat brand werd gesticht in één van de fabriekshallen. Daarom laat schepen voor Integrale Veiligheid, Jan De Backer (CD&V) uit Asse, onderzoeken of de site hermetisch kan worden afgesloten.

Alle tips over de feiten of de twee gezochte getuigen zijn welkom op het gratis nummer van de politie 0800-30.300.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio