Gildhof heropent en nieuwe uitbater voor Klokke Roeland

Caféleven krijgt boost in Westrozebeke

Danny Soenen, Karin Seynhaeve en Eline Opsomer renoveerden Het Gildhof dat nu ook een feestzaal heeft. Foto: sbr

Westrozebeke -

De toekomst van de caféganger in Westrozebeke zag er een tijdje slecht uit. Klokke Roeland, het laatste café, zou stoppen. Intussen werd een overnemer gevonden en opende ook Gildhof opnieuw de deuren.

Nadat café Den Engel in oktober 2011 de deuren sloot en begin dit jaar ook Caroline Decaesstecker, uitbaatster van Klokke Roeland, te kennen gaf dat ze wou stoppen, zag het er niet goed uit in Westrozebeke voor de cafégangers. Klokke Roeland was het laatste café in het dorp en ook dat zag zijn voortbestaan bedreigd.

Maar na regen komt zonneschijn, ook in caféland. Met Brecht Margodt uit Roeselare vond Klokke Roeland een overnemer. Vanaf 1 juli is hij officieel zaakvoerder. Ook twintig meter verder is er goed nieuws te bespeuren. Café Gildhof was lange tijd gesloten, maar ging drie weken geleden met een vernieuwd interieur opnieuw open. Initiatiefnemer is Danny Soenen die in Westrozebeke ook een traiteurszaak leidt. Het Gildhof is nu een café met feestzaal geworden.

Wie wil pintelieren in Westrozebeke heeft nu plots keuze. ‘Er was nood aan nog een café', zegt Danny Soenen.

‘Net als aan een feestzaal. De ene was bedreigd, de ander uitgestorven in Westrozebeke.' Met het Gildhof slaat Soenen twee vliegen in een klap en interesse is er zeker. De zaak is drie weken open en is al het clublokaal van twee verenigingen. Het vaderdagmenu dat er vorige zondag geserveerd werd, was volledig uitverkocht.

De Westrozebekenaren vinden hun weg naar het nieuwe caféleven. ‘Voor Westrozebeke is dit een goede zaak. Het dorp leeft opnieuw op en er is opnieuw volop sociaal contact mogelijk', vertelt Danny.

Stamkroeg blijft

Brecht Margodt neemt op 1juli de tapkraan over in Klokke Roeland. Zijn vrouw Kelly baat in Staden krantenwinkel Eos uit. ‘In het café heerst een toffe aangename sfeer. Iedereen praat er met elkaar en zo hoort het. Ik ben alvast enthousiast om hier achter de toog te staan.'

Hij neemt er de fakkel over van Caroline Decaesstecker die een tijdje moest zoeken naar een overnemer. ‘Ik ben vooral blij voor mijn vaste klanten en de verenigingen. Zo kunnen ze blijven genieten van hun stamkroeg. Ik neem met spijt in het hart afscheid en bedank iedereen voor de mooie jaren. ‘

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio