Man bepotelt buurmeisje (5)

Diest -

Diest Een 70-jarige man uit Schaffen (Diest) wordt verdacht van de verkrachting van een vijfjarig buurmeisje. Hij ontkent dat, maar zegt wel de kleuter te hebben aangerand en belaagd. Hij wachtte het kind geregeld op aan school en viel haar lastig. Daarbij schuwde hij de schunnige taal niet en begluurde haar vanachter de krant die hij aan het lezen was in zijn wagen. De feiten zouden ongeveer vier jaar hebben geduurd.

De zeventiger lokte de kleuter met koekjes en snoep naar zijn woning in de periode van 16 juni 2000 tot 15 juni 2004. Eens binnen beval hij het meisje zich uit te kleden waarna hij haar betastte op de intieme zones. Ook moest het meisje zijn penis vastnemen. Van een manuele penetratie van de vagina is volgens de beklaagde geen sprake. 'De tenlastelegging van verkrachting is niet bewezen. Hiervoor vraag ik dan ook de vrijspraak', zei de advocaat van de beklaagde.

De openbare aanklager vordert vijf jaar cel, met uitstel, op voorwaarde dat de man onder toezicht blijft van justitie. Vermoedelijk krijgt hij een contactverbod aan de broek.

Ondertussen is het huis van het slachtoffer bewoond door een ander koppel met kinderen. Op de vraag of hij de nieuwe buren al gezien of gehoord heeft, antwoordde de Schaffenaar ontkennend. Zijn advocaat vroeg een milde toepassing van de strafwet voor de aanranding en de belaging. De burgerlijke partijen vroegen 12.500 euro schadevergoeding.

Uitspraak op 11 september.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio