18 maanden cel voor aanzetten tot ontucht

DESSEL -

De strafrechter in Turnhout heeft Gerard M. (48) uit Dessel veroordeeld tot achttien maanden effectieve celstraf voor het aanzetten tot ontucht van minderjarigen.

De eerste feiten deden zich in september en oktober 2010. M. zette toen een veertienjarige aan tot ontucht. Tussen januari en juni vorig jaar maakte hij opnieuw twee slachtoffers. De jongens waren toen zestien en zeventien jaar.

SMS-berichten

Gerard M. had de slachtoffers seksueel getinte sms-berichten gestuurd. Via een chatsessie op TMF had hij hun nummers achterhaald. De beklaagde gaf zich uit voor een meisje van zestien en zocht onder die valse identiteit contact met de jongens.

De man ontkende de feiten niet, maar beweerde ‘nooit te hebben stilgestaan bij de gevolgen'. Na de feiten ging hij in therapie bij het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Na een maatschappelijk onderzoek daagde hij niet meer op voor het vervolg van zijn proces. De rechter veroordeelde hem bij verstek tot achttien maanden celstraf en 2.750 euro boete. Hij is voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en moet opdraaien voor de 1.800 euro aan proceskosten.

Omdat de rechter vreest dat de beklaagde zich probeert te onttrekken aan de strafuitvoering, werd zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio