Agent krijgt steen tegen hoofd op Turkse bruiloft

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Een agent heeft een steen tegen zijn hoofd gekregen op een Turkse bruiloft. Het gemeentebestuur overlegt met de politie of maatregelen zich opdringen.

Alain Yzermans (SP.A), burgemeester van Houthalen-Helchteren, gaat met zijn gemeentebestuur samenzitten met de Marokkaanse en Turkse gemeenschap in zijn gemeente. Dat initiatief komt er nadat een agent van het lokale politiekorps Houthalen-Helchteren werd aangevallen tijdens een interventie op een Turkse bruiloft in Meulenberg. Hij en zijn collega trokken naar het voetbalveld van Eendracht Houthalen. Daar was een vechtpartij ontstaan op het feest, waar maar liefst vijfhonderd mensen aanwezig waren. De gemoederen laaiden hoog op. De combi werd bekogeld met stenen en flessen en een politieagent kreeg een steen op zijn hoofd. Hij moest naar het ziekenhuis voor verschillende hechtingen. Hij is een week werkonbekwaam.

'We wisten dat de bruiloft plaatsvond, maar dat het zo groot zou zijn hadden we niet verwacht’ zegt Yzermans. ‘We gaan er op hameren dat de mensen voor zulke feesten absoluut een aanvraag moeten indienen.'

Bij de schermutseling werd de politiepatrouille omsingeld door de aanwezigen. Ze konden niet op tegen de overmacht aan heethoofden. 'De banale ruzie ontaardde en daarvan werden onze politiemensen het slachtoffer. We willen in de toekomst een extra inzetbare patrouille achter de hand kunnen houden wanneer dergelijke meldingen binnenkomen.'

Het gemeentebestuur, politiekorps en politievakbond plegen een overleg. De Turkse gemeenschap excuseert zich voor de gebeurtenissen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio