Tom Van Walle scoort drie op vier: ‘Tegenstand wordt wel sterker'

Tom Van Walle scoort drie op vier:  ‘Tegenstand wordt wel sterker'

Tom Van Walle Foto: VDB

Kalmthout -

Tom Van Walle en zijn vaste kompaan Ward Coucke schreven in Kortrijk hun derde tornooiwinst van het seizoen op hun naam. In een fel bevochten finale versloegen ze Kristof Hoho en Dries Koekelkoren.

Het loopt vlot voor Tom Van Walle en Ward Coucke. Ze wonnen drie van de vier afgewerkte tornooien van de Belgian Beachvolley Tour. Enkel in Gent ging het tweetal niet met de eindzege aan de haal.

‘We spelen op een hoog niveau', opent Van Walle. ‘En dat is ook nodig, want we merken dat de andere teams sterker worden. Zij hadden enkele tornooien nodig om op elkaar ingespeeld te geraken, terwijl wij onze start niet misten. Enkel in de finale in Gent lieten we tot dusver een steekje vallen'

‘Op de Grote Markt in Kortrijk kregen we afgelopen weekend de overwinning allerminst cadeau', gaat hij verder. ‘Kristof Hoho en Dries Koekelkoren maakten het ons zeer lastig. In de finale wonnen ze de eerste set en ook in de tweede set boden ze stevig weerwerk. We konden die echter met 21-18 in ons voordeel beslechten en daardoor brak de veer bij onze tegenstanders. In de beslissende set konden we de klus vrij makkelijk klaren.'

De volgende manche van de Belgian Beachvolley Tour vindt volgende week in Sint-Niklaas plaats, maar ondertussen zit het Antwerpse-West-Vlaamse duo zeker niet stil.

‘Hoewel onze prioriteit in de zaal blijft liggen, nemen we het beachvolleybal zeer serieus. Viermaal per week lassen we gerichte trainingen in. We nemen het dan op tegen andere duo's en worden bijgestuurd door onze vaste trainer. Daarenboven zijn ook de zaaltrainingen met mijn team Precura Antwerpen van start gegaan. Het is dan ook een zeer drukke periode', aldus Tom Van Walle.

Mogelijk werkt het duo de komende periode ook nog enkele internationale tornooien af. ‘We schreven ons alvast voor enkele evenementen in. Maar in tegenstelling tot vorig jaar blijven we nu in Europa. Aangezien we haast alles zelf moeten betalen, zou het kostenplaatje anders te hoog oplopen', besluit de Kalmthoutenaar.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio