N-VA stelt provincielijst voor

N-VA stelt provincielijst voor
Brugge/Torhout -

N-VA Brugge-Torhout-Oostkust heeft haar lijst voor de provinciale verkiezingen volledig ingevuld. De meest opvallende naam is alvast die van lijstduwer Peter De Roo.

De 51-jarige Peter De Roo, afkomstig van Merkem, maar wonend in Brugge, was de voorbije twee jaar de federale crisismanager voor het asielbeleid. Hij kwam in het nieuws toen hij begin dit jaar in een open brief het beleid van staatssecretaris Maggie De Block (Open VLD) bekritiseerde, waarna zijn mandaat niet meer werd verlengd. De Roo was eerder al actief in het bestuur van het N-VA-arrondissement.

Jan Van Meirhaeghe, orthopedisch chirurg in het Brugse AZ Sint-Jan-ziekenhuis, trekt de lijst. Cathy Coudyser, OCMW-raadslid in Knokke-Heist, en Brugs N-VA-voorzitter Tijl Waelput vervolledigen de top drie.

N-VA benadrukt dat het de provincie mee wil helpen besturen tijdens de komende legislatuur. Opvallend was dat gewezen lijsttrekker Pol Van Den Driessche de kandidaten voorstelde. Het was zijn eerste politieke optreden sinds hij zich terugtrok als kandidaat.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio