Vier Belgische teams in finale Wereldbeker roeien in München

Van vrijdag tot zondag wordt op de olympische roeibaan van München de finale van de Wereldbeker 2012 geroeid. Onder de 309 boten, die 51 landen vertegenwoordigen, zijn er vier Belgische ploegen. Zij komen met verschillende ambities aan de start.

Voor Hannes Obreno, nationaal skiffkampioen bij de beloften, wordt dit de enige internationale race voor het WK -23. Zijn dubbeltwee-ploegmaat Bram Dubois start net als Obreno in de zware skiff, met in totaal 31 deelnemers.

Tim Maeyens laat deze regatta links liggen, net als vicewereldkampioen Ondrej Synek. Wel van de partij is regerend wereldkampioen Mahe Drysdale (Nieuw-Zeeland) en met hem andere WK-finalisten als Alan Campbell (GBr), Marcel Hacker (Dui), Lassi Karonen (Zwe) en tweevoudig Olympisch kampioen Olaf Tufte (Noo).

De twee andere Belgische boten starten in de niet-olympische nummers en jagen in München op een WK-selectie. Evi Geentjens krijgt in de lichte skiff voor vrouwen weerwerk van tweeëntwintig roeisters. Arnaud Mareels en François Libois komen in de lichte twee zonder stuurman aan de start en moeten de top zes halen voor het WK.

Op de eerste wedstrijddag vrijdag worden de voorwedstrijden, kwartfinales en herkansingsraces geroeid. Zaterdag staan de halve finales en A-finales voor de niet-olympische nummers op het programma, zondag worden de A- en B-finales van de olympische nummers geroeid.


 

Corrigeer