Vakantie

Het Amazonewoud van dichtbij ontdekken

Foto: posada amazonas

Grote rampen worden voorspeld als we het Amazonewoud niet beter gaan beschermen, maar er is gelukkig ook een duurzame manier om als toerist de prachtige flora en fauna te ontdekken. Het ecologische vakantieoord Posada Amazonas is daar een voorbeeld van.

Het Peruviaanse vakantieoord werd dit jaar samen met negen andere bedrijven geloofd door het Rainforest Alliance als duurzame onderneming.

Gasten beginnen hun avontuur in het Amazonewoud met een 45 minuten-durende boottrip, die hen van Puerto Maldonado naar hun vakantiebestemming brengt. Het natuurlijke 'hotel' is gemaakt met lokaal hout, palmbladeren en klei, al hebben de dertig kamers wel allemaal een eigen badkamer met warm water.

De open ruimtes kijken uit op de omringende wildernis, die u overdag ontdekt met begeleide tours. In de streek Madre de Dios spot u onder andere apen en meer dan 850 verschillende soorten vogels. 's Avonds rust u uit in de hangmatten, kunt u genieten van een massage of leest u een boek bij kaarslicht.

Prijzen beginnen bij 300 euro per persoon voor drie dagen/twee nachten. Meer informatie over Posada Amazons en een video met omgevingsbeelden vindt u terug op de website.

 Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees