Antwerpen organiseert Europese en Euraziatische Special Olympics in 2014

De organisatie van de Europese en Euraziatische Special Olympics in 2014 voor atleten met een mentale beperking is toegekend aan Antwerpen. De zogenaamde ’Games of the Heart’ zullen doorgaan van 9 tot 21 september.

In tegenstelling tot de Paralympics, die mikken op prestaties, is bij de Special Olympics de sociale integratie en de verbetering van het leven van personen met een mentale beperking het doel. 'Een wederzijds respect creëren is het doel', verzekerde Michel Sablon, ambassadeur van de Special Olympics Belgium, donderdag tijdens een persconferentie in Brussel.

In Antwerpen zullen over twee jaar zowat 2.000 atleten uit 58 landen present tekenen. Zij kunnen kiezen tussen elf disciplines: zwemmen, gymnastiek, atletiek, motorische activiteittraining, badminton, tafeltennis, bocce (een balsport tussen bowling en petanque), voetbal, basketbal, judo en fietsen. Enkele van deze sporten zijn onder de categorie ’Unified Sports’ ook toegankelijk voor atleten zonder beperkingen.

De Special Olympics van 2014 staan onder de Hoge Bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid. De kostprijs van het evenement zal tussen de 7 en de 10 miljoen euro liggen. De sporten zullen doorgaan op vier Antwerpse sites: Wezenberg, Rode Loop, Het Rooi en Park Spoor Noord, de openingsceremonie gaat door in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.
 


 

Corrigeer