Vermiste vrouw uit Desselgem dood teruggevonden in Nepal

Vermiste vrouw uit Desselgem dood teruggevonden in Nepal

Foto: if

DESSELGEM - In Nepal is donderdag het lichaam van de vermiste Debbie Maveau (23) uit Desselgem teruggevonden. De jonge vrouw was niet teruggekeerd na een trektocht door de Himalaya. Hoe ze om het leven kwam is nog niet duidelijk.

Begin maart reisde Debbie Maveau naar Nepal om er drie maanden lang als vrijwilligster te werken bij een plaatselijke organisatie. Afgelopen vrijdag zou ze terugkeren naar ons land, maar ze daagde niet op de afspraak op.

Debbie zou haar verblijf in Nepal afsluiten met een trektocht door de Himalaya. Ze zou er de Langtang Trek afleggen, een zes dagen lange tocht vanuit het dorpje Syabrubesi. De familie vermoedde al dat ze daarvan niet was teruggekeerd en daardoor haar vliegtuig miste. Donderdag werd die hypothese bevestigd. Om 13.30 uur lokale tijd werd het lichaam van Debbie door de politie ontdekt in een vallei in de Langtangregio.

Het is nog niet duidelijk hoe de vrouw om het leven kwam. Ze was vermoedelijk alleen aan haar trektocht begonnen. Haar lichaam zal nu overgebracht worden naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu voor een autopsie. 

Maandag waren de stiefvader van Debbie, haar vriend en diens vader al naar Nepal vertrokken om er de zoekacties persoonlijk te volgen. Personeel van de Belgische ambassade in New Delhi reist ook naar Kathmandu om er ondersteuning te bieden. 
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees