'VT4' wordt 'VIER' op 17 september

Op maandag 17 september schiet het vernieuwde VT4 uit de startblokken. De zender gaat zoals verwacht VIER heten.

VIER start met vier vaste dagelijkse afspraken:

- Om 18.30 uur is er een nieuw magazine van de makers van 'Man bijt hond' dat 'inzoomt op onze levenskwaliteit'. Zo is er een onderhoudende en informatieve rubriek 'De moestuin' over een man die van nul een moestuin opstart.

- Om 19.00 uur geen nieuwsuitzending zoals op Eén en VTM, maar het oude vertrouwde 'Komen eten'. Wél in een nieuw jasje met Iwein Segers als presentator. Hij zoekt de gastheer en gastvrouw al even op voor de andere gasten aankomen. Op vrijdag is er 'Goe gebakken' met Wim Ballieu.

- Om 19.30 uur is er de lang verwachte actuashow met Tom Lenaerts, Christophe Deborsu, Sofie Lemaire, Gilles De Coster en Lieven Scheire. De show gaat mogelijk 'Halfacht vanuit de Kruitfabriek' heten, naar de plaats in Vilvoorde waar het programma wordt opgenomen.

- Om 20.30 uur presenteert Erik Van Looy 'De slimste mens ter wereld'. VRT-gezichten doen er niet aan mee, maar de lijst met bekende deelnemers zou indrukwekkend zijn. Dit jaar doen ook 'gewone' Vlamingen mee. Op vrijdag wordt de populaire Amerikaanse reeks 'The mentalist' uitgezonden.

- Om 21.30 uur is er één keer per week 'Man bijt hond', de serie 'Vermist', een humoristisch programma met Sven de Leijer en 'De bende Haemers', een reconstructie in zes delen van het leven van rijkeluiszoon Patrick Haemers die publieke vijand nummer één werd.
Op zaterdag zendt VIER buitenlandse films uit, op zondag is er sport met onder meer Formule 1 en veldrijden en 'Crime night' met series als 'CSI'.

Nog niet alle troeven op tafel


Nu al staat vast dat VIER in september niet al zijn troeven op tafel gooit. Later dit jaar en in 2013 is er een nieuwe reeks 'In godsnaam' van Annemie Struyf. Steven Van Herreweghe is terug met 'De pappenheimers' en brengt dit voorjaar ook een nieuw programma over muziek met onder meer Jef Neve.

Naast 'Goe gebakken' en 'Culinaire speurneuzen' zijn er ook jonge topchefs die in 'Flemish Foodies' aan de slag gaan. Nieuw is ook 'Dr. Livingstone' waarin wereldreiziger Martin Heylen en huismus Philippe Geubels los van elkaar door Afrika reizen. Philippe Geubels werkt ook aan een nieuwsshow voor VIER.

In 'Vakantiegast' trekken gewone mensen erop uit met een BV, ook Otto-Jan Ham van Studio Brussel maakt een programma over reizen. Lieven Scheire keert terug met het tweede seizoen van 'Scheire en de schepping'.

Nieuwe fictiereeks

In januari 2013 pakt VIER uit met de fictiereeks 'Met man en macht' van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck, een verhaal over een aantal families in Ransegem tegen de achtergrond van de gemeenteraadsverkiezingen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees