Portugees Leonardo Jardim nieuwe coach van Mirallas bij Olympiakos

Portugees Leonardo Jardim nieuwe coach van Mirallas bij Olympiakos

Foto: photonews

De Portugees Leonardo Jardim is de nieuwe coach van de Griekse landskampioen en bekerwinnaar Olympiakos Piraeus, zo meldde de club.

De 37-jarige Portugees ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de club van Rode Duivel Kevin Mirallas en volgt er de Spanjaard Ernesto Valverde op, die eind vorig seizoen zijn aflopende contract bij de Griekse topclub niet wenste te verlengen.

'Ik ben blij hier aan de slag te kunnen gaan', ging Leonardo Jardim van start. 'Dit is de grootste ploeg van Griekenland en een van de grootste teams in Europa. Er is heel wat potentieel voorhanden. Ondanks alles wat er momenteel in Griekenland aan de gang is, denk ik toch dat we met deze club vooruitgang kunnen boeken.'

Leonardo Jardim besloot eind mei na overleg met het clubbestuur op te stappen bij de Portugese subtopper Sporting Braga. Hij had Braga nochtans behalve naar de derde plaats in de competitie ook naar de zestiende finales in de Europa League geloodst.

Hij begon zijn trainerscarrière in 2001 bij de Portugese tweedeklasser Camacha. In 2008 maakte hij de overstap naar Chaves, om vervolgens via Beira Mar (2009-2011) bij Braga te belanden.

 

Corrigeer

Meest Gelezen Sport