Elf maanden cel en levenslang rijverbod voor koppige bestuurder

BINKOM - Een 38-jarige man uit Binkom (Lubbeek) is in beroep veroordeeld tot elf maanden cel en een levenslang rijverbod. Op 19 maart 2011 reed hij onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs met de motorfiets in Leuven twee keer door een rood licht.

De beklaagde had al 26 veroordelingen voor de politierechtbank verzameld en is ondertussen aangehouden. De dertiger ging in beroep tegen het vonnis van de politierechter, maar dat leverde niet het verhoopte resultaat op. 

Sinds 1996 werd de beklaagde jaarlijks betrapt op minstens één verkeersovertreding. De dertiger werd al zeven keer veroordeeld wegens intoxicatie achter het stuur. Hij beging meerdere snelheidsovertredingen, pleegde vijf keer vluchtmisdrijf en veroorzaakte enkele keren een ongeval. De rechter omschreef de beklaagde 'als een gevaar voor de maatschappij'.

Op 19 maart 2011 was de man 's namiddags op café gegaan. Toen hij rond 1.30 uur 's nachts naar huis reed met de motor, zigzagde hij over de rijbaan en reed hij op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo (Leuven) twee keer door een rood verkeerslicht. Bij de daaropvolgende controle werd duidelijk dat de man geen rijbewijs had en te veel had gedronken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio