Willem Wauters heeft geslaagde Ronde van Slovakije in de benen

‘Profambities hard maken'

‘Profambities hard maken'

Willem Wauters: ‘Ik heb al veel bijgeleerd en ben blij dat ik deze kans heb gekregen.' Foto: Marc Van Hecke

Merelbeke -

Met start en aankomst in Herve staat zondag de zevende proef voor de Topcompetitie U27 op het programma. Enkele Oost-Vlamingen hebben de wedstrijd met stip genoteerd. Ook Willem Wauters die vorig jaar elfde eindigde en deze keer beter hoopt te doen.

De renner van Lotto-Belisol U23 heeft de Ronde van Slovakije in de benen. Hij liet er een behoorlijke indruk na. In de derde rit werd hij vijfde en legde er de basis van zijn twaalde stek in het eindklassement.

‘In de rit waarin ik vijfde eindigde, zat er zeker meer in, ware het niet dat ik me in de voorlaatste bocht moest inhouden bij een valpartij. Daardoor verloor ik gegarandeerd enkele plaatsen. De twaalfde plaats in het eindklassement is niet slecht, maar ik had liever nog een bergrit meer gereden. Dan had ik zeker in de top 10 kunnen eindigen want ik had niet het gevoel dat het op was. De conditie is momenteel zoals ik het wil. Goed dus. Dat stelt me gerust', weet Willem Wauters die deze week een deel van het parcours van de Ardense Pijl ging verkennen.

‘Het was goed voelbaar dat ik een ronde in de benen had. Ik kon heel vlot bergop rijden. Dat is een goed teken voor zondag. Want de verwachtingen zijn hoog gespannen. Het is een lastige koers, dat ligt me, maar ook de aankomst is er één die me op het lijf is geschreven. Ik hoop in ieder geval beter te doen dan vorig jaar. Toen hield Landbouwkrediet de wedstrijd gesloten. Er bleef een grote groep lange tijd samen en daaruit kon Zico Waeytens wegspringen. Iedereen keek naar elkaar en de vogel was gaan vliegen. Ik zal nu toch iets attenter moeten koersen, want op zo'n parcours heb ik zeker een kans', weet de renner uit Merelbeke die eerder dit seizoen niet veel in beeld kwam.

‘Ik kampte in het begin van het seizoen met een tandontsteking. Dit bleek een boosdoener om prestaties neer te zetten. Dit was een les. Ik moet mijn tanden goed blijven verzorgen', stelt de vaste trainingsmaat van Thomas De Gendt. ‘Als we niet moeten koersen, trekken we elke dag samen op pad.'

Vorig jaar reed Willem Wauters als stagiair bij Vacansoleil-DCM en werd onder meer tweede in de profkoers van Zottegem. Hij werd al gelinkt als ploegmakker van Thomas De Gendt toen de deal uiteindelijk onverwacht afsprong.

‘Men zocht toen nadrukkelijk naar een extra kracht voor het voorjaar. Toen Kevin Van Impe in beeld kwam, kreeg hij de voorkeur. Jammer, maar lang ben ik er ook niet blijven bij stilstaan. Ik heb in ieder geval veel bijgeleerd en ben blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik ontken echter niet dat ik de ambitie blijf koesteren om prof te worden. Alleen al om die reden is een koers als de Ardense Pijl heel belangrijk. Ik wil mijn profambities blijven hard maken. Hopelijk kan ik volgend seizoen bij de profs rijden.'

Na zondag staat de Omloop Het Nieuwsblad en Romsée-Stavelot met stip genoteerd.

‘Ook twee koersen met inhoud. Nadien trek ik met Thomas De Gendt op hoogtestage. Voor mij geldt dit in eerste instantie als voorbereiding op de Ronde van Luik en de Tour d'Alsace.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio