Kalendijk wordt woonerf in 2014

Dendermonde -

De wegen- en rioleringswerken in de Kalendijk zullen zo'n 800.000euro kosten. Ze worden uitgevoerd in 2014. De straat wordt dan een woonerf met voldoende parkeerplaatsen.

Na de werken in de Kalendijk zal afvalwater van zwembad Olympos niet meer in de Vondelbeek terechtkomen. De nieuwe riolering van de Kalendijk en het zwembad worden aangesloten op de riolering van de Leopold II-laan. De werken zullen wat hinder met zich meebrengen al maakt de aannemer zich sterk dat die hinder beperkt zal blijven.

De Kalendijk is de straat die van de viaduct aan de Sint-Gillislaan naar het zwembad Olympos loopt. Het stadsbestuur heeft de ontwerpplannen van dit project op 14 december 2010 voorgesteld aan de bewoners. Hun suggesties en opmerkingen werden genoteerd. Studiebureau SWBO heeft al die wensen en verzuchtingen verwerkt in de plannen die voor het grootste deel op de goedkeuring konden rekenen van de bewoners.

De Kalendijk is een vrij rustige straat, zonder doorgaand verkeer, langs één kant bebouwd en met een overvloed aan water en groene accenten. De straat is perfect geschikt om een woonerf te worden. De straat wordt aangelegd met betonstraatstenen en het verkeer dat van in de Sint-Gillislaan de straat in wil, zal over een drempel moeten. De voorziene parkeerstroken fungeren als asverschuiving.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio