Bedrijf maakt nu ook kwalitatief bedlinnen

Slabbinck blijft goed in gewaden verkopen

Slabbinck blijft goed  in gewaden verkopen

Zaakvoerder Mathias Slabbinck snelt straks naar Ierland met de laatste stukken. Foto: mvn

Brugge -

Het gaat goed met het Brugse bedrijf Slabbinck waar 66 personen tewerkgesteld zijn. 2012 zal ondanks het dalend aantal priesters in de Kerk één van de betere jaren zijn. Zo haalde Slabbinck nu een grote bestelling binnen voor het Eucharistisch Congres in Dublin.

Nog tot en met zondag loopt in het Ierse Dublin het 50e internationale eucharistische congres. Voor de derde keer mocht het Brugse bedrijf Slabbinck heel wat leveren voor het congres, dat om de vier jaar wordt gehouden. Het ging nu om kazuifels, stola's en dalmatieken.

‘Zo hebben wij 440 concelebratiekazuifels en 2.000 concelebratiestola's moeten leveren, naast nog 30 mijters. Op de slotmis van morgen worden er 80.000 gelovigen verwacht waarbij de bisschoppen en kardinalen onze gewaden zullen dragen', vertelt Mahias Slabbinck. ‘Tijdens dat congres hebben wij ook een commerciële stand waar wij ons aanbod van gewaden laten zien. Zo hebben wij bijvoorbeeld een bijzonder mooi gewaad met kalligrafie van de gekende Amerikaanse kalligraaf Brody Neuenschwander erop. Hij woont nu in Brugge.'

Nieuwe markten

‘Toch merken wij dat de jonge priesters terugkeren naar de traditionele gewaden. Ondanks het lager aantal priesters en de besparingen bij de Kerkfabrieken zullen wij een bijzonder goed jaar hebben gehad. Vooral in Zuid-Amerika en Afrika mogen wij heel wat leveren. Zo hebben wij de bisdommen van Nigeria en van Brazzaville van nieuwe gewaden voorzien. Wij mikken ook op Brazilië waar wij in São Paulo een nieuwe winkel zullen openen. En ondertussen hebben wij de crisis van 2009 al wat verteerd', zegt Slabbinck.

‘We hebben gelukkig geen personeel moeten laten afvloeien. Wij hebben wel kunnen besparen op energie met het leggen van zonnepanelen', legt Slabbinck uit.

Intussen legt het Brugse bedrijf zich ook toe op bedlinnen. ‘Zo mogen wij heel wat bedlinnen leveren voor privévliegtuigen en jachten omdat het om linnen gaat dat buiten de normale maten valt en van bijzonder goeie kwaliteit moet zijn. We verkopen ook aan heel wat Belgische bedrijven die onze producten promoten, maar ook aan decorateurs die bijvoorbeeld villa's in Knokke inrichten. Ons bedlinnen, dat wij promoten onder de naam Mirabel, is natuurlijk niet goedkoop omdat 48 naaisters alles nog in onze ateliers maken', vertelt Slabbinck.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio