Accordeonist Rony Verbiest derde op SP.A-lijst

Burgemeester De Vilder stelde zijn hele lijst voor met Rony Verbiest links van hem (in zwart pak). Foto: zvd

ZELZATE -

Beroepsmuzikant, accordeonvirtuoos en huidig partner van Antje De Boeck, Rony Verbiest (56) kreeg de derde plaats op de SP.A-kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Verbiest is een geboren en getogen Zelzatenaar en werd in januari dit jaar nog door de VLD-SD gehuldigd als verdienstelijk Zelzatenaar. Naast hem kunnen ook de nieuwkomers als Chiro-hoofdleider Stephane De Coninck met een negende plaats en huisarts Geert Impens als lijstduwer verrassingen genoemd worden.

SP.A wil ook bij de migrantengroep van Zelzate scoren en gaf daarvoor Erkan Palit (Turkse afkomst) en Sonja Ghiotto-Mellemans (Italiaanse link) een plaats op de lijst. Zoals eerder al meegedeeld wordt huidig burgemeester Freddy De Vilder lijsttrekker gevolgd door gemeenteraadvoorzitter Patricia De Meyer. Andrea Wolfaert (plaats 4), Luc Van Waesberghe (plaats 5), Sofie De Vilder (plaats 8), Gino D'haene (plaats 19) en Marc Uyttendaele (plaats 21) zijn de SP.A-ers die nu reeds een politiek mandaat opnemen.

Isabelle Dellaert , kleindochter van wijlen burgemeester Jozef Chalmet neemt voor het eerst een plaats op de kieslijst. Brent Meuleman die eerder een tijd gemeentelijk informatieambtenaar was staat op 11.

'We kozen voor onze précampagne de begrippen als vernieuwend, uitdagend, verrassend, sociaal, uitbreidend, gedurfd en samenhangend', zei een trotse lijsttrekker De Vilder gisterenavond tijdens de presentatie van zijn ploeg.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio