Nieuwe attracties openen op Midzomerfeesten

Halve Maan investeert fors in vernieuwingen

Halve Maan investeert fors in vernieuwingen

De Halve Maan kreeg er onder andere ook een bikewash voor mountainbikers bij. Foto: ibo

Diest -

De provincie Vlaams-Brabant heeft voor 655.824 euro geïnvesteerd in provinciedomein Halve Maan in Diest. De vernieuwde attracties zijn dit weekend voor het eerst geopend tijdens het Midzomerfeest op zondag.

Diest Provinciedomein Halve Maan in Diest heeft de jongste maanden een grondige facelift ondergaan. De eilanden in het openluchtzwembad werden volledig vernieuwd, er werd een camping voor kampeerwagens aangelegd, het administratief gebouw werd uitgebreid en de Saspoort werd met het domein verbonden via een gloednieuwe voetgangersbrug. Aan de vernieuwingsoperatie hangt een prijskaartje van 655.824 euro.

'De provinciedomeinen zijn de paradepaardjes van de provincie', zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. 'Het is dus niet meer dan logisch dat we investeren, om het publiek de beste infrastructuur voor een fijn dagje uit te bezorgen.'

De grootste hap uit het budget ging naar de uitbreiding van het administratief gebouw. Dat kreeg een groendak en werd uitgebreid met een nieuwe balie, waar mensen onder meer terechtkunnen om een fiets te huren. Het domein werd onlangs nog uitgebreid met een gloednieuw mountainbikeparcours. Fietsers die na hun tocht hun fiets nog even willen schoonmaken, kunnen voortaan ook terecht in de fonkelnieuwe bikewash. Die werd voor het bezoekerscentrum geïnstalleerd. Een schoonmaakbeurt kost 1 euro.

Ook de wandelpaden tussen de Saspoort en de Schaffensepoort werden helemaal vernieuwd. Bovendien werd een nieuwe brug aangelegd, die de wallen naast het provinciedomein verbindt met de Saspoort. De wandelpaden werden bovendien gescheiden van de mountainbikepaden.

Vorig jaar werden op de Halve Maan al trekkershutten in gebruik genomen, waar wandelaars kunnen overnachten. Nu werd ook een parking aangelegd voor kampeerauto's. Op die parking kunnen vier kampeerwagens staan, aan 15 euro per nacht.

Openluchtzwembaden

Maar dé publiekstrekker van de Halve Maan blijven natuurlijk de openluchtzwembaden. Ook daarin werd geïnvesteerd. De eilanden in het zwembad werden volledig vernieuwd en opnieuw betegeld.

Het publiek kan dit weekend kennismaken met de resem vernieuwingen. Zondag vindt op de Halve Maan het Midzomerfeest plaats. Vanaf 14 uur kan iedereen in de Halve Maan terecht voor animatie, straattheater en muziek.

Op het programma staat kinderanimatie met de clowns Tommy en Kiko, aquabubble, de muzikanten Ernst & Young, het muzikale duo Rosie & Rosetta en straatheater Ottfried & Odile.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio