Leerlingen Sint-Pieter volgen moordspeurtocht

© tww

De Turnhoutse schrijfster Hilde E. Gerard stelde onlangs haar nieuwste boek ‘Moord bij kaartlicht' voor. Deze spannende jeugddetective speelt zich volledig af in Turnhout.

(wlt)

Het boek kadert in het feestjaar '800 jaar Turnhout' en Turnhout ‘Cultuurstad van Vlaanderen' en is geschreven voor kinderen van 10 tot 12 jaar. ‘Vanuit de vzw Toerisme Turnhout wilden we ons niet beperken tot het boek alleen. In onze opdracht schreef Hilde daarom nog de ‘Spannende speurtocht door Turnhout', speciaal voor hetzelfde jeugdige publiek, maar ook naar jeugdverenigingen en voor toeristen met kinderen', vertelt Nik Tuytelaers, voorzitter van Toerisme Turnhout. ‘De speurtocht heeft ook een didactisch karakter en kan perfect gebruikt worden in het leerplan voor leerlingen vanaf het laatste jaar van de lagere school. Vakken als Nederlands, Geschiedenis, Aardrijkskunde en zelfs Plastische Opvoeding kunnen dit perfect inpassen in hun leerplan.'

De leerlingen van het zesde leerjaar van het Sint-Pietersinstituut in Zevendonk legden gisteren voor de eerste keer de speurtocht af aan de hand van het bijhorende boekje. De speurtocht is binnenkort ook te koop bij ‘Toerisme & Uit'. Het boekje is per stuk verkrijgbaar en er is een speciale korting voor groepsaankopen.

Het boek ‘Moord bij Kaartlicht' is te koop voor 16,50 euro.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio