Politie misschien naar voormalige legerkazerne

ZELZATE/LOCHRISTI/WACHTEBEKE/MOERBEKE-WAAS -

De politiezone Puyenbroeck zoekt een onderkomen voor de personeelsleden uit de Dekenijstraat en denkt hierbij aan de oud-legerkazerne in Destelbergen.

Eind vorige maand kreeg de politiezone opnieuw bezoek van de arbeidsinspectie in de Dekenijstraat, de vorige inspectieronde dateerde van begin 2011. Zoals te verwachten viel, blijkt het gebouw nog steeds niet in orde. ‘Er zijn intussen herstellingen uitgevoerd aan de elektrische installatie', bevestigt Yves Deswaene, voorzitter van het politiecollege. ‘Maar andere gebreken zoals te smalle trappen en het ontbreken van brandveilige plafonds zullen met het oog op de nieuwbouw logischerwijze niet meer verholpen worden.'

Toch wil de inspectiedienst tegen eind deze maand concrete maatregelen van het politiecollege. In dit kader is men volop op zoek naar een tijdelijk onderkomen voor de personeelsleden die nu in de Dekenijstraat verblijven. Dit zal sowieso noodzakelijk zijn, zodra de werken aan een nieuwbouw worden opgestart. Een mogelijke oplossing hoopt het politiecollege Puyenbroeck te vinden in de voormalige legerkazerne Kwartier Beervelde, die op dit ogenblik gedeeltelijk leeg staat. De kazerne ligt vlak over de gemeentegrens op het grondgebied van Destelbergen. Een alternatief is het plaatsen van containers.

‘Wij hebben ondertussen vanuit het politiecollege een aanvraag ingediend bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en aan het gemeentebestuur van Destelbergen, eigenaar van het Kwartier Beervelde, werd gevraagd te onderzoeken of men enkele gebouwen van de voormalige legerkazerne kan huren.' Een officieel antwoord is er nog niet.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio