Berg oud ijzer vat vuur bij metaalbedrijf

Berg oud ijzer vat vuur bij metaalbedrijf

De brandweer moest lang nablussen. Foto: mto

Balen/Lommel -

Bij het schrootverwerkingsbedrijf Van Hees Metalen op de grens van Lommel en Balen-Wezel heeft een berg metaalafval gisteravond vuur gevat.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweerkorpsen van Balen en Lommel kwamen ter plaatse. ‘We hadden de oproep rond 18.45 uur binnengekregen van mensen die de brand opmerkten vanop de Zuiderring. Toen we arriveerden stonden ook al mensen van het bedrijf klaar om ons te helpen. Zij hebben het metaalafval met kranen wat verspreid zodat we beter bij de vlammen konden geraken', zegt kapitein Bjorn Bosmans van de Lommelse brandweer.

De brand was vrij snel onder controle, maar de brandweer moest wel lang nablussen. ‘De brand bleef beperkt tot één afvalberg die vrij geïsoleerd stond van de rest. Wij en de brandweer van Balen moesten wel geregeld de tankwagens vullen in het naburige kanaal. Uit voorzorg was de brandweer van Mol ook langsgeweest met een lading bluspoeder om zware metaalbranden te blussen, maar dat hebben we niet nodig gehad. De schade is beperkt gebleven. Ook is er geen gevaar geweest voor omwonenden, want de wind blies de rook in een richting waar geen huizen stonden', vertelt Bosmans.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio