Reanimatie met defibrilator kon niet baten

Bakker op rust overlijdt na fietstocht

Bakker op rust overlijdt na fietstocht

Gilbert Pynseel met zijn vrouw Erna. Foto: mvn

Torhout/Hooglede -

Gepensioneerd bakker Gilbert Pynseel (68) is gisteravond overleden na een hartaanval tijdens een recreatieve fietstocht met andere bakkers op rust. De man kon aanvankelijk nog worden gereanimeerd, maar bezweek enkele uren later in het ziekenhuis.

Het drama voltrok zich tijdens een fietstocht van de Vriendenkring Rustende Bakkers Torhout en Omliggende. Ter hoogte van zaal Den Akker in Hooglede kreeg Gilbert Pynseel een hartaanval en viel hij met zijn fiets. Een gemeentewerker en een lesgever van het Rode Kruis die toevallig in de buurt waren, konden de man nog reanimeren met een elektrische defibrilator, maar het mocht niet baten. Pynseel overleed enkele uren later in het ziekenhuis Heilig Hart in Roeselare.

Gilbert Pynseel runde jarenlang een bakkerij in de Oostendestraat in Torhout. Acht jaar geleden ging de man met pensioen, maar hij onderhield het contact met zijn collega's via de Vriendenkring Rustende Bakkers Torhout en Omliggende. Bij activiteiten was hij altijd op post en gisteren was dat niet anders.

‘Hij was een zeer trouw en enthousiast lid van de vriendenkring', vertelt Anny Verhaeghe. ‘Vier keer per jaar organiseren we een fietstocht. Gisteren waren we met z'n twaalven vertrokken uit Wijnendale en hadden even halt gehouden in Staden. We hebben daar nog samen met Gilbert genoten van koffie en gebak. Tijdens de tocht vertelde hij dat hij de afgelopen weken een paar keer niet goed was geweest maar niets deed vermoeden dat hij even later een hartstilstand zou krijgen. Toen de ambulance was vertrokken zijn we terug naar Wijnendale gefietst, waar we 's avonds het vreselijke nieuws te horen kregen. Met Gilbert kon je altijd plezier maken. Hij was klein van gestalte, maar groot in zijn eenvoud. We zullen hem missen.'

Gilbert Pynseel woonde met zijn vrouw Erna Van Craeijnest (65) in de Karel de Goedelaan in Torhout. Naast zijn vrouw laat hij ook vijf kinderen achter: Marleen, Brigitte, Luc, Heidi en Sofie. ‘Papa stond elke dag paraat om zijn kinderen en kleinkinderen te helpen', vertelt dochter Heidi. ‘Hij was zo'n actieve man en het is niet te vatten dat hij er niet meer is. De dokters hebben gezien dat hij een afwijking had aan het hart maar we waren daar niet van op de hoogte. Hij zei soms lachend dat hij 100 jaar zou worden, maar het heeft niet mogen zijn. Onze wereld staat stil. Hoe het zonder papa verder moet weten we niet. We zullen onze levens totaal anders moeten organiseren.' Gilbert Pynseel wordt zaterdag begraven. Het afscheid vindt plaats om 11.15uur in de kerk op Don Bosco.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio