Fit & Gezond

Zweedse politicus wil mannen zittend laten plassen

Zweedse politicus wil mannen zittend laten plassen

Foto: shutterstock

Om de toiletgebouwen in overheidsgebouwen netjes te houden, wil een Zweedse politicus mannen voortaan verplichten om zittend te plassen. Die techniek is niet alleen hygiënischer, maar ook beter voor de gezondheid, zegt de man.

Viggo Hansen, politicus van de Zweedse Linkse Partij, pleitte op tv voor een nieuwe regel. Hij wil dat alle mannen voortaan zittend plassen, om zo de openbare toiletten in onder meer overheidsgebouwen netter te laten worden. 'Zittend plassen is niet alleen hygiënischer, het is ook beter voor de gezondheid. Onderzoek wees uit dat zittend plassen de kans op prostaatproblemen vermindert', beweert Hansen (foutief). De politicus beweert bovendien dat de techniek zou zorgen voor een beter en langer seksleven.

In Zweden wordt het voorstel niet meteen weggelachen. Zweedse kinderdagverblijven moedigen jongetjes aan om zittend te plassen met de slogan 'Be a sweetie and take a seatie', dus het is mogelijk dat het voorstel van Hansen wel eens werkelijkheid kan worden. Toch zeggen critici dat het moeilijk wordt om een dergelijk voorstel te verplichten, laat staan te controleren.

De regionale raad heeft een jaar tijd om een beslissing te nemen. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees