Golfer Nicolas Colsaerts goed van start op US Open

Nicolas Colsaerts heeft donderdag een goede start genomen op de 112e editie van het US Open, de tweede Major van het seizoen die op de Olympic Club golfbaan van San Francisco gehouden wordt. Zo staat de 28-jarige Brusselaar na een openingsronde in 72 slagen, twee over par, op een gedeelde 23e plaats.

Het begon nochtans niet zo goed voor Colsaerts die op de eerste drie holes meteen twee dubbele bogeys moest incasseren. Op enkele uitzonderingen na moesten vrijwel alle spelers een aantal slagen inleveren op de eerste zes holes, die worden beschreven als de moeilijkste holes van het parcours. Colsaerts panikeerde echter niet en wachtte geduldig zijn kansen af en die kwamen er. Zo lukte hij birdies op de holes zeven, negen en twaalf. Enkel op het 613 meter lange zestiende par-5 hole moest hij nog een bogey incasseren.

'Sterk teruggevochten'

'Ik heb sterk teruggevochten na een verschrikkelijke start', reageerde het nummer 35 van de wereld. 'Mijn afslagen waren vandaag niet zo goed en ik moet er aan werken. Maar ik wist dat iedereen op de eerste zes holes steken zou laten vallen. Op deze baan kan dit gebeuren. Je moet er rekening mee houden, maar het mag niet aan je vreten'.

Colsaerts telt zes slagen meer dan de Amerikaan Michael Thompson. Die zette de beste openingsronde neer in 66 slagen, vier onder par. Hij telt hiermee drie slagen voorsprong op vijf spelers waaronder drievoudig winnaar Tiger Woods.


 

Corrigeer