Ook vernieuwde Flushing Meadows nog zonder dak

Ook vernieuwde Flushing Meadows nog zonder dak

Foto: Belga

Het renovatieplan voor Flushing Meadows in New York, de thuisbasis van de US Open tennis, is donderdag voorgesteld door de Amerikaanse Tennisfederatie (USTA), maar in dat plan zit geen dak voor het hoofdcourt. Nochtans is de roep naar een dak groot, nadat het vierde grandslamtoernooi van het jaar de voorbije edities meermaals geplaagd werd door regen.

In het plan van 500 miljoen dollar (395 miljoen euro) zit onder meer de constructie van een nieuw court met 15.000 zitplaatsen, op de site van het Louis Armstrong-court. Daarnaast komt er nieuwe infrastructuur waardoor de US Open dagelijks 10.000 bezoekers meer zou moeten kunnen ontvangen. Tot slot wordt court 3, de Grandstand, vervangen door een nieuw court met 8000 plaatsen, worden zeven andere courts aan de zuidkant van het complex verplaatst en wordt er een nieuwe parking aangelegd.

De finale bij de mannen werd de voorbije vier jaar telkens wegens de regen uitgesteld van zondag naar maandag. De grandslamtoernooien van Wimbledon en de Australian Open beschikken wel over overdekte terreinen.


 

Corrigeer