Ratingverlaging KBC 'volledig in lijn van de verwachtingen'

Ratingverlaging KBC 'volledig in lijn van de verwachtingen'

Foto: © BELGA

De ratingverlaging van KBC door kredietbeoordelaar Moody's was helemaal verwacht. Dat zegt de bank-verzekeraar vrijdag in reactie op de ratingverlaging met twee stappen van KBC Group en KBC Bank.

Nadat Moody's eind vorig jaar al de rating van negen landen, waaronder België, had verlaagd, kondigde de kredietbeoordelaar in februari aan de kredietratings te herbekijken van 114 Europese financiële instellingen in 16 Europese landen.

'Deze herziening is volop aan de gang en de aanpassing van de ratings van KBC was dus helemaal verwacht', aldus een woordvoerster van KBC.

'Zelfde niveau als Fitch en S&P'

De woordvoerster wijst erop dat de langetermijnrating van KBC Bank - die door Moody's verlaagd werd van A1 naar A3 - 'nu op hetzelfde niveau staat als de ratings die aan KBC Bank zijn toegekend door de twee andere belangrijke ratingagentschappen', Fitch en Standard & Poor's. Ze merkt nog op dat Moody's de nieuwe ratings stabiele vooruitzichten heeft meegegeven.

Volgens de woordvoerster staat de rating van de bank-verzekeraar ook op hetzelfde niveau als andere Europese banken die ook actief zijn in Centraal-Europa.

Moody's verlaagde in de nacht van donderdag op vrijdag ook de ratings van een reeks Nederlandse en Franse banken. Eind mei verlaagde de kredietbeoordelaar al de rating van Belfius Bank met een trapje.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees