Lowcost parking op Brussels Airport

Lowcost parking op Brussels Airport
ZAVENTEM - Op Brussels Airport gaat een parkeerplaats voor luchthavengebruikers open die lagere tarieven hanteert. Een week je wagen stallen zal er een scherpe 41 euro kosten. Tot september geldt een promotietarief van 36 euro. In de parkeerhal P3 aan de terminal is dat 96 euro. Ter vergelijking: de parkeerplaatsen van Q-Park op Charleroi hanteren een weektarief vanaf 81 euro.

De discountparking van exploitant Interparking telt 600 plaatsen en ligt aan de noordelijke kant van de luchthaven, op de vrachtluchthaven Brucargo, naast de supermarkt Delhaize.
Wie zijn wagen er parkeert moet dan een bus van De Lijn naar de terminal nemen. Die is gratis en rijdt vijf tot tien minuten over een luchthavenweg. Buiten de diensturen van De Lijn rijdt er een privépendelbus, eveneens inbegrepen.

De nieuwe parkeerplaats is vlot bereikbaar vanop de E19, waar recentelijk een nieuw op- en afrittencomplex en een viaduct gebouwd zijn richting Brucargo. Ze mikt vanwege deze ligging in eerste instantie op een publiek uit het noorden van het land, die nu de Brusselse Ring niet meer op hoeven om op de luchthaven te geraken.

Zaventem heeft de naam duur te zijn en moet opboksen tegen lowcost-luchthavens zoals Charleroi. De lagere parkeertarieven zijn een extra troef voor Brussels Airport geven in die concurrentiestrijd. Veelzeggend: een advertentie van Interparking voor zijn Zaventemse budgetparking duikt op de website van Q-Park luchthaven Charleroi op.

Op dezelfde plek was er vorig jaar korte tijd een kiss-and-ride-parking tijdens de werkzaamheden aan het viaduct van Vilvoorde maar omdat de voorspelde files toen uitbleven werd die snel opgedoekt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees