WB München: drie Belgische boten bereiken halve finales

Op de World Cup roeien in het Duitse München hebben drie van de vier Belgische boten zich vrijdag verzekerd van een plaats in de halve finales (top-12).

Hannes Obreno, pas twintig en vorig seizoen nog lichtgewichtatleet, roeide zich in de kwartfinale van de zware skiffrace bij de top drie en stootte zo meteen door tot de top twaalf. De Brugse skiffeur finishte derde en werd voorafgegaan door de meervoudige WK-medaillewinnaar Marcel Hacker en door diens landgenoot Hubert Trzybinski, de regerende wereldkampioen U23.

Voor Bram Dubois, Obreno's dubbeltweeploegmaat, verliep het iets minder goed. De Oostendenaar, die pas zijn examens achter de rug heeft, kon zich nooit mengen in de strijd om één van de drie halve finaletickets. Hij strandde op een vijfde plaats en bleek minder dan één seconde te traag om de C-finale te halen (13e tot 18e plaats).

Geentjens

Evi Geentjens plaatste zich in de lichte skiff voor vrouwen met een ruime zege op een erg overtuigende manier dan weer wel voor de halve finale. De Antwerpse skiffeuse nestelde zich van in de eerste meters aan de leiding en gaf die ondanks het felle aandringen van de Spaanse Mas de Xaxars niet meer uit handen.

De lichte twee zonder stuurman Mareels-Libois kreeg een eenvoudige opdracht: zich in hun herkansingsrace bij de top drie roeien en daarvoor moesten ze enkel het zwakke team uit Venezuela achter zich houden. De roeiers deden meer dan dat, ze finishten net voor de Japanners Ikeda-Nishikawa knap tweede, waardoor ook hun halve finale ticket een feit was.

Corrigeer