Nederlandse drugskoerier geklist na wilde achtervolging door Riemst en Bilzen

RIEMST/BILZEN - Verschillende Limburgse politiekorpsen en de wegpolitie zaten vrijdagochtend een Nederlandse drugskoerier op de hielen. De man kon na een wilde achtervolging opgepakt worden in Grote Spouwen bij Bilzen.

Op de parking van de Aldi in Riemst wilde een patrouilleploeg vrijdagmorgen een voertuig met Franse nummerplaat controleren omdat het verdacht stond opgesteld. De bestuurder vluchtte echter weg richting Bilzen en nam daarbij grote risico's. Ter hoogte van de rotonde in Grote Spouwen stopte de bestuurder en liet hij zijn passagier uitstappen. Daarna ging hij er opnieuw vandoor.

De vluchtende man reed aan een zeer hoge snelheid voorbij een school in Grote Spouwen, waar op dat moment kinderen op de stoep liepen. Hij raakte er een spiegel van een geparkeerd voertuig. In Rosmeer veroorzaakte de bestuurder een ongeval met een auto door op het linkerrijvak van de tegenovergestelde rijrichting te rijden. De bestuurder raakte niet gewond.

De achtervolging werd voortgezet en de verdachte reed in de richting van Rijkhoven. De politie raakte de vluchtende wagen daar kwijt, maar een alerte burger zag de auto aan hoge snelheid voorbijrijden en verwittigde de politiediensten.

De verdachte kon uiteindelijk worden opgepakt en bleek in het bezit van 200 gram marihuana. De Nederlander zal zich via de snelrechtprocedure moeten verantwoorden op de rechtbankzitting van 12 juli in Tongeren. Ook de man die bij de start van de achtervolging was uitgestapt werd ingerekend.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees