LeBron James op weg naar eerste NBA-titel?

LeBron James op weg naar eerste NBA-titel?

Foto: AP

Komende nacht wordt in Miami de derde wedstrijd van de NBA-finale afgewerkt. De tussenstand na twee wedstrijden tussen Oklahoma City Thunder en Miami Heat is 1-1. De club uit Florida won al eenmaal op verplaatsing. Is LeBron James echt op weg naar een eerste NBA-titel?

Oklahoma City Thunder, dat zijn eerste NBA-finale betwist, won de eerste partij in eigen huis met 105-94. In de tweede wedstrijd donderdagnacht ging het team, opnieuw in eigen midden, met 96-100 onderuit. Kevin Durant, James Harden, Russell Westbrook en co beten na een lange inhaalbeweging toch in het zand. LeBron James kreeg steun van Dwyane Wade en Chris Bosh en zag ook Shane Battier sterk presteren. Dat maakt dat Miami Heat het thuisvoordeel van Oklahoma heeft afgesnoept. Miami speelt nu tweemaal in eigen huis en kan op een 3-1 voorsprong komen. Wie viermaal wint, is kampioen.

Miami werd in 2006 kampioen en verloor vorig seizoen de finale. De bijna 28-jarige LeBron James werd nog nooit kampioen. The Chosen One is echter al aan zijn negende campagne in de NBA toe, maar panikeert niet: ‘Je mag dat nooit doen. Mijn tijd komt wel. Alleen Hij weet wanneer ik met Miami kampioen zal spelen. Is dat dit seizoen, dan is dat ongelooflijk.'

Corrigeer

Uitslagen & standen