Jonge bestuurder rijdt tegen voorgevel

De Golf boorde zich door de voordeur. Foto: edp

Sint-Goriks-Oudenhove/Zottegem -

Een jonge autobestuurder is vrijdagavond om 23.50 uur de woning van Jo Heylens en Ann De Smet op het Traveins binnengereden.

Overdreven snelheid moet aan de basis van het ongeluk liggen. Bestuurder S.D.B. (21) uit Kruishoutem kwam vanuit Zottegem en draaide van het Meileveld rechts het Traveins op. Maar daar liep het fout. Hoewel de straat er vrij breed is, ramde de jongeman eerst een boompje in de voortuin om zijn Volkswagen Golf nadien door de gevel en voordeur te planten. De gevel van de woning is over zes meter gescheurd en de voordeur compleet vernield. De brandweer van Zottegem kwam het huis stutten. Gelukkig raakten de jongeman en zijn passagierster L.B. uit Strijpen niet gewond. Zij kwamen er met de schrik vanaf.

Diezelfde schrik had ook bewoonster Ann De Smet. ‘Ik dacht dat mijn woning als een kaartenhuisje instortte', vertelt ze. ‘Mijn dochters van 12 en 15 waren al gaan slapen en twee minuten voor het ongeluk was ik zelf via de gang naar boven gegaan. Ik dacht onmiddellijk aan een ongeluk, want in de vijftien jaar dat we hier wonen, is dit al het vierde ongeluk. Bij de drie vorige keren was er enkel schade aan de tuin.'

‘Toen ik naar beneden kwam, hing er hier een wolk stof. De deur hing uit haar hengsels en het steenpuin lag in het rond. Vrijwel onmiddellijk hoorde ik een meisje mijn naam roepen en me geruststellen dat iedereen uit de wagen was en dat niemand gewond was. De passagierster bleek een kennis van ons. Mijn man was nog niet thuis van een vergadering. Terwijl ik mijn kinderen trachtte te kalmeren, belde ik de hulpdiensten. Ik wist niet of mijn woning verder zou instorten. Zover kwam het gelukkig niet. Het blijkt nog een stevig huis te zijn. De gevel is wel over zes meter gescheurd en de voordeur is vernield. In de zijgevel merken we dat de voegen gescheurd zijn. Ik kon rekenen op fantastische buren die kwamen meehelpen.'

Door schrik overmand wilden Anns dochters die nacht niet meer thuis slapen. ‘Zij werden bij vrienden opgevangen. Zaterdag was ik de hele dag van slag. Om 8 uur had ik een afspraak bij de kapster omdat we met de ploeg van de CD&V foto's voor de verkiezingen zouden laten nemen. Ik had amper geslapen. En dat voor de eerste keer dat ik mee doe aan de gemeenteraadsverkiezingen', besluit Ann De Smet.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio