Groen trekt met pak nieuwelingen naar kiezer

Groen trekt met pak nieuwelingen naar kiezer

Elisabeth Meuleman voert een sterk vernieuwde groep kandidaten aan. Foto: pd

OUDENAARDE -

Op drie plaatsen na heeft Groen haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen rond.

Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Elisabeth Meuleman trekt de lijst. Eerder werd ook al bekendgemaakt dat seniorenkandidaat Rik T'Hooft de lijst duwt en dat voorzitter Steven Bettens en jongerenkandidaat Tim Vanderhaeghen respectievelijk de plaatsen twee en drie innemen.

Groen laat ruimte voor heel wat nieuwe kandidaten: leraar Ludo Van der Linden, KBC-adviseur Dirk Van Maelzaeke, maatschappelijk werker Angelique Beirlaen, leraar Tom Bruynooghe, vertegenwoordiger Jan De Backer, leraar Marc De Jonghe, medisch afgevaardigde Dominique Noppe, woordvoerster Jong Groen Charlot Reynaert, ingenieur Koen Reynders, beleidsadviseur Monika Sormann en begeleidster gehandicapten Jessyca Van Herreweghe.

Groen trekt met drie speerpunten naar de verkiezingen.

Elisabeth Meuleman: ‘Omdat het stadsbestuur de inwoners te vaak voor voldongen feit stelt, leggen we de nadruk op participatie en inspraak. Voorts willen we kinderen als de norm voor het beleid in Oudenaarde. Wat goed is voor kinderen op het vlak van verkeersveiligheid en leefmilieu, is goed voor iedereen. Ten slotte werken we aan een armoedeplan met onder andere de oprichting van een permanente tewerkstellingscel.'

Op de provincieraadslijst van Groen staat Marjan Beugnies uit Leupegem, bankbediende en voorzitster van de Oudenaardse Gezinsraad.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio