Tuinwijk bouwt sociale huurwoningen aan Zand

Tuinwijk bouwt sociale  huurwoningen aan Zand

Er komen negen woningen met één slaapkamer, zes met twee en vier met drie slaapkamers. Foto: if

LOKEREN -

De sociale huisvestingsmaatschappij Tuinwijk bouwt nieuwe sociale woningen in de Brug- en de Zelestraat. Die moeten mee zorgen voor een opwaardering van de buurt.

Negentien sociale huurwoningen zullen er gebouwd worden. ‘Negen daarvan, met één slaapkamer, voorzien we voor 65-plussers', vertelt directrice Tina Verkaeren. ‘Zes huurwoningen krijgen twee slaapkamers en voor vier woningen worden drie slaapkamers gebouwd.' Ook komt er een ondergrondse parkeergarage met 22 standplaatsen. Voetgangers en fietsers kunnen overigens doorsteken tussen de Brug- en de Zelestraat. ‘De doorsteek maakt het voor hen heel wat veiliger.'

De einddatum van het Tuinwijk-project is eind december 2013. De kostprijs wordt geraamd op 2.430.000 euro.

Vanaf 2003 werden verschillende woningen in de Brug- en de Zelestraat gekocht. Die werden twee jaar geleden gesloopt. ‘De buurt bestond uit verouderde en verwaarloosde woningen', vertelt Verkaeren.

Herbestemming

Het project van Tuinwijk moet volgens schepen van Huisvesting Filip Liebaut (CD&V) mee de buurt opnieuw opwaarderen. ‘Ik ben blij dat de vroegere panden plaatsmaken voor een herbestemming. Dit zal meer lucht en licht brengen in de driehoek Zand-Brugstraat en Zelestraat. We beseffen dat niet enkel politietoezicht de buurt zal opwaarderen, daarom dat we ook ruimtelijk ingrijpen.' De stad kocht ook verschillende panden aan in de Brugstraat.

Grote gezinswoningen worden er niet gebouwd. ‘Dat komt omdat het om een zogeheten inbruiningsproject gaat. Maar we hebben onlangs wel tien grote gezinswoningen in de Racingstraat gebouwd', zegt Verkaeren. ‘Daarnaast merken we dat er ook nog veel senioren op onze wachtlijst staan.'

Wie precies in de woningen zal kunnen huren, is nog niet duidelijk. ‘Dat hangt af van ons lokaal toewijzingsreglement.' De volgorde op de wachtlijst, die momenteel een duizendtal wachtende Lokeraars heeft, is daarbij van tel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio