Motorrijders nemen afscheid van Dirk Melkebeek

Motorrijders nemen afscheid van Dirk Melkebeek

Alle motorliefhebbers tekenden, in de schaduw van de grote foto van Dirk Melkebeek, het rouwregister. Foto: dpw

SCHELLEBELLE -

Twee weken nadat hij de strijd tegen pancreaskanker verloor en een week na de uitvaartplechtigheid, kwamen gisteren honderden motorrijders op het Dorp van Schellebelle sereen afscheid nemen van Dirk Melkebeek.

Voor het oude gemeentehuis werd een groot portret opgesteld van de oprichter en tot voor kort hoofdredacteur van Motoren & Toerisme.

Alle motorliefhebbers tekenden het rouwregister en kregen een gedenkprentje. ‘Zonder Dirk Melkebeek geen deftig motormagazine. Hij was een icoon', aldus een Gentse Honda-rijder op de vraag waarom zoveel motorrijders naar Schellebelle kwamen afgezakt. ‘Een vurig, gepassioneerd selfmade-man, een levensgenieter, een ambiancemaker', aldus een jeugdvriendin.

‘Dirk was Motoren & Toerisme en door zijn foto bij het voorwoord had hij ook een echt gezicht', zegt Dirk Gosseye, die in mei hoofdredacteur werd. ‘Dirk betekende veel voor de motards in ons land. Was het vroeger een puur technisch gegeven, dan heeft hij vele generaties de kunst van het toeren bijgebracht. Zijn levenseinde is niet te vatten. Hij stopte als hoofdredacteur, hij was moe, het was tijd om te genieten. Maar hij liet het blad niet los. En dan op 11 mei dat zware verdict. De moeheid kwam van de woekerende kanker en drie weken later was het over. Dat hier zoveel mensen zijn om afscheid te nemen, doet deugd en reflecteert wat Dirk heeft betekent.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio