Vernieuwd kerkplein heropend

Centrum Merelbeke fleurt helemaal op

Centrum Merelbeke  fleurt helemaal op

De meesten waren vooral ook gekomen om voor het eerst ‘het wonder van de bloemfontein' te zien. Foto: avd

MERELBEKE -

Onder massale belangstelling is zaterdag het vernieuwde kerkplein in het centrum van Merelbeke feestelijk heropend. Het centrum fleurt er helemaal mee op.

Het gemeentebestuur had op veel volk gerekend voor het feestje dat op de officiële openingsplechtigheid aansloot. Het aantal aanwezigen dat, onder begeleiding van de harmonie, het plein mee instapte en het wonder van de spuitende bloemfontein (een werk van de Spaanse, maar in Brussel wonende kunstenaar Emilio López-Menchero) wilde aanschouwen, oversteeg echter alle verwachtingen. Burgemeester Filip Thienpont liet daarom maar meteen een aantal vaten bier extra aanrukken. Het openingsfeestje was tegelijk ook de aanzet van een reeks feestelijkheden die de hele zomer lang Merelbeke-centrum moeten opfleuren.

Velen hadden zich voor de gelegenheid ook met een papieren bloem of bloemenkrans getooid en genoten van het zonnetje dat speciaal voor de gelegenheid nog eens door de wolken was komen piepen.

Aan het gewezen gemeentehuis hadden de aanwezigen al een fraai grafittischilderij rond oorlog en vrede op de muur van het vredegerecht mogen onthullen en werden de makers - enkele Merelbeekse jongeren - even in de bloemetjes gezet. Van daar ging het voor een bloemenhulde naar het oorlogsmonument, dat een nieuw plaatsje tegen het gemeentehuis kreeg.

Het was echter aan de bloemfontein dat zich het meeste volk had verzameld. Iedereen wilde wel eens zien hoe de bloemencreatie in keramieksteentjes haar waterstralen als bloemstengels de lucht zou laten in schieten. Met ingehouden adem wachtte men dan ook de finale druk op de knop door de burgemeester af.

Toen het waterspektakel ook echt leek te werken, gingen meteen een hoop kinderen eens wat naderbij kijken. En zij amuseerden zich kostelijk, terwijl de volwassenen een glas sangria nuttigden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio