Gemeente plaatst camera's voor hoger veiligheidsgevoel in centrum

Heist-op-den-Berg -

De kogel is door de kerk. Volgend jaar komen er camera's in het centrum van Heist-op-den-Berg. Gemeentebestuur en politie willen zo het veiligheidsgevoel verhogen.

Het schepencollege gaat principieel akkoord met het voorstel van de gemeentelijke veiligheidsadviseur om een gescheiden camerasysteem te installeren voor politie en de gemeentelijke diensten. 'Door gebruik te maken van zo een gescheiden systeem kunnen politie en het gemeentebestuur de camerabeelden in eigen beheer en voor eigen doeleinden gebruiken', zegt burgemeester Luc Vleugels(CD&V).

De camera's zullen op een aantal plaatsen in het centrum van Heist gemonteerd worden met als voornaamste doel het veiligheidsgevoel te vergroten.

Alcohol en drugs'Net als in de rest van Vlaanderen kampt onze gemeente op sommige locaties met een alcohol-en drugsprobleem. De installatie van camera's is niet heiligmakend, maar kan in dit geval wel een preventief middel zijn om amokmakers af te schrikken', zegt Vleugels.

Het schepencollege belast een werkgroep, waarin de veiligheidsadviseur, de politie en de gemeentelijke technische dienst zitten, om dit cameraproject verder uit te werken.

Het is de bedoeling volgend jaar de eerste camera's op te hangen in het straatbeeld. Vooraleer het dossier kan worden uitgevoerd, moet de gemeenteraad nog zijn goedkeuring geven.

De veiligheidscamera's komen onder andere aan de kop van de Bergstraat, het Evenementenplein en het kerkplein.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio