Boechoutse tomaten op Olympische Spelen

© kcl

© kcl

© kcl

© kcl

© kcl

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

McDonald's België nodigede enkele families uit om als Quality Scout het hele traject van de groenten te volgen, vanop het veld tot in het hamburgerrestaurant. De bus stopte ook bij tomatenteler Naenen aan de Lispersteenweg.

Karl Clockaerts

McDonald's organiseert regelmatig excursies om mensen kennis te laten maken met hun organisatie. ‘Mensen die geen enkele band met ons bedrijf hebben kunnen als Quality Scout zonder enige vergoeding het hele traject volgen van de ingrediënten van hun eten in een McDonald's. Voor deze reis waarin we de hele route van de groenten volgen, schreven 23 mensen in,' zegt pr-verantwoordelijke Kristel Muls. De familie Patteeuw uit Zwevezele schreef zich in na het lezen van een advertentie in het hamburgerrestaurant in Roeselare. ‘Het leek me interessant om dit een keer te doen. De open cultuur van het bedrijf en de mogelijkheid om achter de schermen te kunnen kijken, vind ik knap. Er zijn niet veel bedrijven die hen dit nadoen,'zegt Tom Patteeuw. Volledigheidshalve voegt zijn echtgenote eraan toe dat ze thuis met drie McDo'-verslaafden opgezadeld zit.

's Ochtends bracht het gezelschap een bezoek aan Van Gorp Greenfood in Nederland: het groentesnijbedrijf levert alle verse groenten die bij McDonald's België over de toonbank gaan, dus ook de tomaten van het familiebedrijf Naenen uit Boechout. De neven Danny en Kurt Naenen leveren aan de warenhuizen Colruyt en Delhaize, maar zeven procent van hun productie gaat naar McDonald's. ‘McDonald's vraagt specifiek Belgische tomaten: bij het versnijden behoudt de tomaat haar structuur, het sap loopt niet weg. De dikte van de tomaat komt op vijf millimeter aan en daar is onze lopende band op ingesteld', zegt Kurt Naenen. Insecten worden op een biologische manier bestreden. Het bedrijf levert van maart tot eind november tomaten aan de hamburgerketen en dit voor de vestigingen in België, Nederland en Duitsland. Zaterdag vernamen ze dat hun tomaten ook naar de Londense McDonald's gaan die naar aanleiding van de Olympische Spelen geopend wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus