Enkele vuilnismannen van Net Brussel zijn zondagavond in Ukkel maar net aan een ramp ontsnapt. Op het kruispunt van de Karmelietenstraat en de Boetendaelstraat zakte hun vuilniswagen plots de grond in, anderhalve meter diep.

Geluk gehad

De vuilnismannen stonden op dat moment niet op steunrekje achteraan. 'We hebben geluk gehad. Stonden ze er wel, zoals ze vaak doen, dan was het hier een ramp geweest', zegt politiecommissaris Pierre Leclercq. De werklui van Net Brussel werden opgehaald door hun collega's. Volgens de politie waren ze in shock.

Oorzaak niet duidelijk

De oorzaak van de grondverzakking is nog niet helemaal duidelijk. Vermoed wordt dat ze veroorzaakt is door een waterlek onder de weg. Het vrijgekomen water heeft wellicht een grote holle ruimte gecreëerd, waar de zware vuilkar inzakte toen ze erover reed. Er zijn daarbij ook enkele andere leidingen geknakt. 'De schade is aanzienlijk. Het gat is anderhalve meter diep en mogelijk moeten er veel nutsleidingen opnieuw aangelegd worden. We hebben het water wel meteen kunnen afsluiten. In het slechtste geval zullen de herstellingen nog twee weken duren', weet Leclercq.

Zware kranen

Bovendien is er schade aan de personenwagen waar de vuilniskar gedeeltelijk opviel. Het was gisteren nog niet duidelijk of ook die wagen in het gat zou tuimelen.Het duurde overigens enkele uren om de vuilnisophaalwagen weg te krijgen. De brandweer had geen kraan die sterk genoeg was en daarom moesten er twee sterkere kranen van de MIVB opgetrommeld worden.

Voor de omwonenden waren er weinig gevolgen. Zij moesten aanvankelijk hun woning verlaten, maar mochten na een uur terug naar huis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio