Kevin Borlée na titel: 'Pieken tegen de Spelen'

Kevin Borlée, zaterdag in de reeksen auteur van een nieuw Belgisch record (44"56), toonde zich zondag 'zeer tevreden te hebben kunnen bevestigen' in de finale op het BK atletiek in het Koning Boudewijnstadion. De regerende Europese kampioen pakte de titel in 44"63.

'Ik was iets minder dan zaterdag', gaf Borlée wel toe. 'Ik had het een beetje lastig in de bocht, maar ik heb geprobeerd me te ontspannen. Ik voelde ook wat meer de wind. Maar het is goed verlopen. Ik wist dat ik deze tijden in de benen had op training, maar nu heb ik het gedaan op het BK, in twee opeenvolgende wedstrijden. Dit is een mooi weekend, dat de basis kan zijn voor de rest van ons werk. Morgen vertrekken we op stage naar Frankrijk, tot 25 juni'. 

Borlée vertrekt vervolgens op 28 juni naar het Finse Helsinki, waar hij op het EK zijn titel evenwel niet zal verdedigen, maar enkel zal deelnemen aan de 4x400m. Daarna komen de Olympische Spelen van Londen. 'In principe zit ik nu nog niet op mijn maximum. Ik vertrouw echt op mijn vader (Jacques, tevens zijn coach) daarvoor. Onze vormpiek moet op de Olympische Spelen komen.'

Corrigeer