Eerste 'Kempense landschapsgidsen' krijgen diploma

Eerste 'Kempense landschapsgidsen' krijgen diploma

Welgeteld 21 mannen en vrouwen uit Arendonk, Beerse, Dessel, Kasterlee, Malle, Meerhout, Mol, Retie en Turnhout mogen zich voortaan 'Kempense landschapsgids' noemen. Afgelopen weekend kregen ze in het gemeentehuis van Retie een officieel diploma uitgereik Foto: Rik Eennaes

Retie - Zoals er in de grote steden overal stadsgidsen zijn, zo zijn er nu bij ons ook gediplomeerde 'Kempense landschapsgidsen'.

21 mannen en vrouwen uit Arendonk, Beerse, Dessel, Kasterlee, Malle, Meerhout, Mol, Retie en Turnhout mogen zich voortaan ‘Kempense landschapsgids' noemen. Afgelopen weekend kregen ze in het gemeentehuis van Retie een officieel diploma uitgereikt uit handen van gedeputeerde Peter Bellens (CD&V), bevoegd voor plattelandsbeleid in de provincie Antwerpen.

Drie maanden lang kregen de cursisten elke zaterdag theorie- en praktijklessen over de specifieke kenmerken van het landschap in onze regio. Ze gingen ook meermaals op excursie in de eigen streek, onder meer naar het Reties Goor, de Witte Netevallei, de watermolen en het Prinsenpark in Retie, de Kempense Heuvelrug in Herentals, het heemerf in Kasterlee, de Molen van 't Veld en de Hooibeekhoeve in Geel, Landschap De Liereman in Oud-Turnhout en het Buitengoor in Mol.

De opleiding tot ‘Kempense landschapsgids' was een initiatief van Natuurpunt Wamp & Neten, de lokale afdeling in Arendonk en Retie. Ook Natuurpunt Educatie, het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en de Retiese heemkundige kring Zeven Neten werkten mee.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio