Groene kandidaat op CD&V-lijst

Hemiksem -

Groen gaat in Hemiksem niet met een eigen lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. Er staat wel een 'groene' kandidaat op de lijst bij CD&V.

Het CD&V-partijbestuur keurde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goed. Schepen Luc Bouckaert trekt, als kandidaat-burgemeester, de lijst. Op de tweede plaats volgt Marleen De Wijn, fractieleidster in de gemeenteraad. Op de derde plaats staat milieuraadvoorzitter Walter Van den Bogaert en op de vierde plaats Viviane Verlooy.

De plaatsen vijf tot zeven zijn voor nieuwkomers: Peter Van Alstein, advocate Annick De Wever en Johny Rens. Op acht staat Lutgarde Cornelis en op negen Ronnie Mijs. De tiende plaats is voor oud-OCMW-voorzitster Jeanne Gys. Schepen Joris Wachters duwt de eerste kolom van de lijst op het computerscherm, op de elfde plaats.

De tweede kolom wordt getrokken door Dirk Verlinden, de voorzitter van het Gilliot en Roelants-tegelmuseum. Op 13 staat Elske Bruininx, een nieuwe naam op de lijst. Op de plaatsen 14 tot 21 staan de jongeren als 'blok', niet minder dan acht kandidaten die allemaal jonger dan 35 zijn. Gemeenteraadslid Tom De Wit trekt de jonge beloftes. Gevolgd door chiroleidster Loni Tassenoy.

Op de zestiende plaats staat Jenne Meyvis, mede-organisator van het festival Casa Blanca. 'Jenne is geen lid van CD&V maar van Groen. Groen gaat niet met een eigen lijst maar hand in hand met CD&V naar de verkiezingen. Want Groen kan zich best vinden in ons vooruitstrevend programma', legt lijsttrekker Luc Bouckaert uit.

Op de plaatsen zeventien tot twintig volgen gemeenteraadslid Vicky Dombret, Chiro- en turnkringleidster Nicky Cauwenberghs, Karel Geerts en Sanne De Jonghe. Schepen Koen Scholiers duwt de lijst.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio